2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyulai embert vertek át a telefonos csalók

Gázszerelőnek adták ki magukat azok az ismeretlenek, akik 100 ezer forinttal károsítottak meg egy idős bácsit pénteken délelőtt Békéscsabán.

A 88 éves férfihez 11 óra körül csengettek be az idegenek, és azt mondták, hogy a lakásában szerelési munkát kell végezni, amit ki kell fizetnie. Elkérték a bácsi bankkártyáját, és a hozzá tartozó PIN kódot, majd távoztak. 100 ezer forintot vettek le a számlájáról. Egy másik férfi a korábbi rendőrségi hírekből már ismert mobiltelefonos csalás áldozata lett. Pénteken délelőtt hívta fel egy idegen azzal, hogy ha 20 ezer forint értékű feltöltőkártyát vásárol, és annak számát a következő híváskor bediktálja, 2 millió forintot nyer. A gyulai férfi megtette, amire az ismeretlen hang kérte, de ahogyan az már korábban másokkal is előfordult, nem kapott semmilyen nyereményt. A rendőrség a két eset kapcsán ismételten óvatosságra int mindenkit.

– A karbantartási, szerelési munkálatok időpontját a szolgáltatók előre közlik, a mobilcégek pedig információs vonalaikon tájékoztatást tudnak adni akcióikról, nyereményjátékaikról. Legyenek sokkal körültekintőbbek! Ne engedjenek be idegeneket lakásaikba, és tájékozódjanak, mielőtt bárkinek pénzt, illetve egyéb értéket adnak át, vagy valójában nem is létező játékban vesznek részt – figyelmeztetett Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …