2017. október 23., hétfő
FONTOS

Többen is összefogtak a tiszta környezetért (VIDEO)

Idén immár hatodik alkalommal valósult meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, amely a legnagyobb önkéntes mozgalom. Gyulán változatlanul sokaknak szívügye a környezetvédelem.

Zsákszámra gyűlt össze a háztartási jellegű szemét a fürdőváros különböző pontjain.

Az esős időjárás ellenére a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai nagy létszámmal, több csoportot alkotva indultak útnak a szemétszedésre. A Dobozi út, Szanazug, az Élővíz-csatorna szakaszai, illetve a Hunyadi tó körüli részeken.

A Független Egyesület is kivette részét szemétszedésből. A dolgozók és az ellátottak a saját körzeteikben tették szebbé környezetüket még a vízen is az akció keretein belül.

Az akcióhoz a Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott. Ők Békéscsabán, a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől. Közleményükben azt írták, az első szemétszedés sikerrel zárult, így nem kérdés, hogy jövőre ismét kesztyűt húznak, és megtisztítják Békés megye egy kis szegletét a szeméttől magunkért, embertársainkért, környezetünkért.

A város különböző megtisztított pontjain elhelyezett szemetes zsákokat a közszolgáltatók fogják elszállítani.

Nézze meg ezt is:

Jótékonysági Diótörő délután az óvodások támogatásáért

Ugrálóvár és különböző játékos feladatok várták a Hajnalcsillag Óvoda növendékeit a jótékonysági Diótörő délutánon szombaton. …