2024. március 29., péntek
FONTOS

Kirill pátriárka aggódik a Nyugat elkeresztény­telenedése miatt

Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája május 24-én, Szent Cirill és Metód, a szlávok tanítómesterei ünnepén aggodalmának adott hangot Európa és Amerika civilizációjának elkereszténytelenedése miatt.

Az ortodox pátriárka megállapítása szerint nyugaton a bűn törvénnyé vált. A több mint hét évtizeden át tartó szovjet kommunista rendszer ateizmusa ellenére az orosz nép erkölcsi felfogása keresztény maradt.

– Az mentett meg bennünket, hogy irodalmunkat és képzőművészeti alkotásainkat a keresztény szellemiség hatja át, így népünk erkölcsi értékrendszere keresztény maradt.

A konstantinápolyi ökumenikus pátriárkátus küldöttségéhez intézett szavaiban örömmel vázolta fel az elmúlt években történt pozitív változásokat, amelyeket nem lehet pusztán emberi erőfeszítéseknek tulajdonítani: ma az orosz ortodox egyház számos egyetemmel, 40 szemináriummal, mintegy ezer kolostorral rendelkezik; tv csatornák, folyóiratok, újságok révén is jelen van a társadalomban.

forrás: www.catholicculture.org

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …