2024. április 20., szombat
FONTOS

Év végére már koraszülött mentő működhet Békésben

Jól halad az az adomány gyűjtő akció, melynek segítségével egy koraszülött mentőautóhoz jutna Gyulán keresztül egész Békés megye. A városi, kórházi és alapítványi összefogással megvalósuló kezdeményezéshez a helyi önkormányzat is hozzá járul néhány millió forinttal.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed és Alt Norbert a 3Témában elmondták, viszonylag jól halad a gyűjtés, már közel 3 millió forint van a számlán, és a legkisebb adománytól a nagyobb összegekig várják a felajánlásokat. Ez a gépkocsi nagy hiányt pótol, a legtöbb megyében van, itt azonban mindig távolabbról kell segítséget kérni, mert egy speciális berendezésről van szó.

A város több módon is szeretne segíteni a gyűjtésben, egyrészt a megye településeivel felvéve a kapcsolatot minél több civil szervezetet vonnának be az akcióba, hiszen ők jól ismerik az ott élő vállalkozói és egyéb adományozási lehetőségeket. Emellett erejéhez mérten az önkormányzat is hozzá fog járulni a gyűjtéshez.
Az akció szereplői bizakodóak, reményeik szerint ez év végére, karácsony környékén már arról tudnak beszámolni, hogy összegyűlt a koraszülött mentőautó megvásárlásához szükséges 50 millió forint.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …