2024. április 16., kedd
FONTOS

A mályvádi lett a Dél-Alföld legnépszerűbb teljesítménytúrája

56, 35, 25 és 12 kilométeres távokon rendezték meg idén a Mályvád teljesítménytúrát, mely Gyula központtal többek között a mályvádi és a dobozi erdő, Szanazug és Póstelek szépségeit mutatja be a gyalogos és kerékpáros résztvevők számára.

Teresán Péter Kétegyházáról bő öt óra alatt, futva teljesítette a 35 kilométeres távot. Hidvégi Mónika itt féltávnál pattant fel újra a kerékpárra, ő 4 óra 16 perc alatt kerekezte le az 56 kilométerest.

A programon évről-évre többen vesznek részt, a tavalyi 380 után idén már 500-nál is többen vállalkoztak valamelyik táv teljesítésére. Ez pedig azt jelenti, hogy a Körösök Völgye Turista Egyesület által szervezett túra az egész Dél-Alföld legnépszerűbb teljesítménytúrájává vált. Ez köszönhető a Békés megyeiek körében egy olyan szemléletváltásnak is, mely egyre inkább értékként kezeli és látogatja a környék legszebb helyeit.

A Körösök Völgye Turista Egyesület idén még egy hasonló eseményt tervez, decemberben a Doboz-Póstelek-Békéscsaba vonalon rendezik meg a Luca túrát.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

  Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a …