2024. március 29., péntek
FONTOS

Tonnaszámra „örökölték” a fémet

  • sdr
  • dav
  • dav

Közel 5 tonna fémet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békés megyében, miközben egy feltételezhetően illegális fémkereskedelemmel foglalkozó férfit ellenőriztek.

A pénzügyőrök egy dobozi férfinél tartottak ellenőrzést, akinek az udvarán közel 5 tonna fémhulladékkal megpakolt teherautót találtak. A helyszínen lévő férfi azt állította a NAV munkatársainak, hogy 50 000 forintos tartozás fejében kapta valakitől a jelentős mennyiségű fémet. A NAV rendelkezésére álltak a korábbi fémeladási adatok, melyből kiderült, hogy a férfi és testvére az elmúlt időszakban megközelítőleg 411 tonna fémhulladékot értékesítettek már fémkereskedőknek. A rengeteg fém eredetét nem tudták igazolni, elmondásuk szerint egy részét örökölték, másik részét vállalkozóként végzett bontásból gyűjtötték össze.

A fémhulladék ellenérték, vagy ellenszolgáltatás fejében történő felvásárlása fémkereskedelmi engedélyköteles. A férfi nem rendelkezett ilyen engedéllyel, ezért a pénzügyőrök a megtalált fémet lefoglalták és eljárást indítottak ellene. Illegális fémkereskedelem miatt közel félmillió forint bírságot is kaphat.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …