2024. március 29., péntek
FONTOS

Bemutatták a Pető Prémium Pont helyszínét

Szeptember 7-én írták alá Budapesten azt a megállapodást, mellyel a Pető-módszert az országban elsőként Békés megyében is elérhetővé teszik.

A Pető Prémium Pontot a Gyulai Várfürdő területén alakítják ki, ez pedig lehetőséget teremt a gyógyvíz, a balneoterápiás kezelések és a Pető-módszer együttes igénybevételére – mondta el a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester.

A Pető Prémium Pontnak helyet adó épületrésznek egy komolyabb átalakításon kell átmennie, hogy a zavartalan terápiás foglalkozások létrejöhessenek.

A műszaki tartalom véglegesítését a tervezési és építési engedélyezési eljárás, majd pedig a kivitelezés követi. A munkálatok során a teljes akadálymentesítés az elsődleges szempont, hiszen a Pető Prémium Pontnak a legmagasabb nemzetközi igényeknek is meg kell felelnie.

Az irodák, társalgók, pihenőtereken kívül egy egyéni fejlesztő szoba, illetve három nagyobb csoportszoba lesz kialakítva.

A gyulai önkormányzat, a várfürdő és a Pető András Főiskola elkötelezett abban, hogy az előkészületek után 2017-ben közösen indítsák el a Gyulai Pető Prémium Pontot, majd a későbbiekben pedig a Dél-Alföldi Regionális Pető Központot – hangzott el.

A Gyulai Pető Prémium Pont a tervek szerint a nyár elején már várja a vendégeket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …