2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyula lesz a kolbászfesztivál díszvendége

Gyula lesz a díszvendége a 20. Csabai Kolbászfesztiválnak. A fürdővárosnak így lehetősége lesz bemutatni legfontosabb értékeit a turizmustól a gasztronómiáig.
Javában zajlik az építési munka az idei jubileumi 20. Csabai Kolbászfesztivál helyszínén, a sportcsarnokban és környékén. A szervezők nagyon bíznak benne, hogy sikerül a kerek évfordulóhoz méltó rendezvényt tető alá hozni a hétvégén. A fesztivált 100 ezer négyzetméteren rendezik meg, a sátrak 15 ezer négyzetmétert foglalnak el, idén 750 csapat gyúrja a majd a kolbászt. Az esemény négy napja alatt több mint 100 ezer vendéget várnak a szervezők, nem csak itthonról, hanem Európa több országából. A fesztiválon minden évben lehetőséget kap egy belföldi és külföldi település, valamint egy borvidék a bemutatkozásra. Idén a rendezvény díszvendége Gyula lesz, ami számos lehetőséget ad a város népszerűsítésére.
A szombati versenyt megelőző napon ifjúsági gyúrást rendeznek, ahol általános és középiskolások mellett egyetemisták fognak több mint 200 csapattal versenyezni, de lesz unokák és nagyszülők megmérettetése is. A fesztivál négy napja alatt a hazai könnyűzenei élet színe java is megfordul majd a fesztivál színpadain, az egyik legnagyobb zenei programnak a Modern Talking fellépése ígérkezik.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …