2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Húsz éves lesz Sepsibodok és Gyula kapcsolata

A kapcsolat kezdeti nehézségeire emlékezett Bak Sándor, a gyulai központú vízügyi igazgatóság első embere azon a találkozón, melyen Sepsibodok polgármestere, Fodor István látogatott a gyulai városházára. A találkozó apropóját az adta, hogy a Kovászna megyei önkormányzat kirándulást szervezett a települési vezetők számára, ennek keretében pedig Fodor István elhatározta, hogy szeretné megismerni fürdővárosi kollégáját, Görgényi Ernőt.
A Sepsibodok és Gyula közel két évtizedre visszatekintő kapcsolata Henter Károlyhoz kapcsolódik. Ő a kovásznai településen született, majd Békésben lett a Körösök XIX. századi szabályozásának egyik vezető alakja. Éppen ezért nem is a két önkormányzat, hanem a sepsibodoki általános iskola és a gyulai vízügyi igazgatóság ápolja a kapcsolatokat, mely jövőre lesz 20 éves.

A gyulai vízügyesek rendszeresen látogatnak Erdélybe, ezen alkalmakkor pedig nem üres kézzel érkeznek. Az igazgatóság révén számítógépek és székek, ruhanemű, írószer és játék gyűlt össze az elmúlt időszakban a bodoki, zaláni és oltszemi gyermekek és családtagjaik részére. Ezt az adományt október 15-én szállították ki.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …