2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jövő ősszel akár valamennyi korosztály az NB I-ben játszhat

Harcban a feljutásért

Ha minden a tervek szerint alakul, a Grosics Akadémia mind az öt korosztálya feljuthat a második vonalból az elsőbe. Ebben két csapatnak van kulcsszerepe, az U14 és az U17 eredményein múlik ugyanis a többiek sorsa is.

A korosztályos bajnokságok lebonyolításának egyik sajátossága, hogy az U 17-es csapat eredményessége határozza meg az U 16 és az U 19 sorsát, vagyis ha a tizenhetesek kiesnek, megy velük a másik két korosztály is, ha feljutnak, viszik a magukkal felfelé a másik kettőt.

Ezért is fontos, hogy a Grosics Akadémia U 17-es korosztálya az első helyezett Kecskeméttől egy pont hátrányban, a második Videotonnal pedig azonos pontszámmal zárta az őszi idényt. A 2016-os évben hazai pályán verhetetlennek bizonyuló együttes kapta az NB II-ben a legkevesebb gólt, és ők szerezték a legtöbbet. A csapat lelki erejét bizonyítja, hogy több találkozót az utolsó percekben fordítottak meg, vagy csikarták ki ezeken a döntetlent.

– A csapat magja három éve együtt készül, ismerjük egymást, és segítünk a másiknak nemcsak a pályán, hanem azon kívül is – mondta Galacs Erik, aki volt már az NB II-ben gólkirály, most pedig a 15 meccsen szerzett 15 góljával a második a góllövőlistán. Szavait erősítette a kapus Takács János mondandója. Szerinte az összetartás a csapat legnagyobb erénye, ez hozott 0-3-ról 3-3-as döntetlent a Diósgyőr otthonában, vagy így sikerült az egyik fő rivális Kecskemétet 3-2-re legyőzni a hármas sípszó előtti, utolsó másodpercekben. Manga Milán, a védelem egyik oszlopa úgy vélekedett, jó téli alapozással, és ha mindenki 100 százalékot nyújt, tavasszal ki lehet harcolni a feljutást. Ehhez az első két hely valamelyikére kell odaérni.

– Hittünk saját magunkban, soha nem adtuk fel. A fiúk minden egyes alkalommal addig küzdöttek, amíg a játékvezető le nem fújta a meccset, ez a hozzáállás sok pontot hozott – mondta Piri Ottó vezetőedző. Azt sem titkolta, hogy labdatartásban és passzjátékban is bőven van hova fejlődni, a helyzetkihasználáson pedig szintén akad csiszolnivaló.

Veretlenül vezet az U 14

A fiatalabbaknál az NB II-es bajnokság több csoportban zajlik, a Grosics U14-es együttese makulátlan, 100 százalékos teljesítménnyel, 5 pont előnnyel vezeti a dél-keleti küzdelemsorozatot. Ez azért is fontos, mert az ő teljesítményük dönt a feljutás kérdéséről, igaz, a csoportgyőztesek majd osztályozót játszanak. Ha ők feljutnak, viszik magukkal az első helyezettel azonos pontszámmal a 2. helyen telelő U15-öt. Az akadémia U16-os és U19-es csapata az NB II-es bajnokság erős középcsapatainak számítanak.

 

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …