2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A Himnusz kéziratát és kottáját mutatták be Gyulán

Nem túlzás azt állítani, hogy történelmi eseménnyel ünnepelték Gyulán a Magyar Kultúra Napját. A fürdővárosban mutatták be ugyanis először együtt a Himnusz kéziratát és kottáját.
Az eredeti Himnusz eléneklésével kezdődött Gyulán a kultúra napi rendhagyó rendezvény a városháza dísztermében. Az esemény különlegességét az adta, hogy a Himnusz eredeti kézirata és kottája együtt itt először volt látható a nagyközönség számára. A kéziratokat egyébként páncélszekrényben őrzik, hogy védjék a fénytől, ezért sem nem állítják ki rendszeresen.
Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, Gyulán mindig is nagy hangsúlyt fektetnek a kultúra megünneplésére, de ez a mai nap különösen emlékezetes marad valamennyiünk számára. Nemzeti összetartozásunk egyik legfontosabb pillére a Himnusz, mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár, rámutatva, hogy a nemzeti imádságunk fontos része kultúránknak. Földesi Ferenc, az Országos Széchenyi Könyvtár külön gyűjteményének igazgatója hangsúlyozta, az hogy ez a két kézirat most egyszerre látható Gyulán komoly jelentőséggel bír.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …