2024. április 26., péntek
FONTOS

Könyv a kárpótlásról: nem kapta vissza földjét a parasztság

Második, átdolgozott kiadása jelent meg a napokban Dányi László: Az Áchim L. András utcai fiuk című kötetének. A szerző kellő alapossággal dolgozta fel azt a folyamatot, melynek eredményeképpen a hazai parasztság végül nem kapta vissza a földjét.
A négy évvel ezelőtt napvilágot látott első kötet középpontjában a reprivatizáció állt, Dányi László ugyanis országosan egyedülálló módon tárta fel a termőföld kérdéssel, valamint a kárpótlási törvénnyel kapcsolatos vitákat. A könyvben filmszerűen nyomom követhető, hogy 25 évvel ezelőtt hogyan ment végbe az a folyamat, amelynek eredményeként a magyar parasztság végül nem kapta vissza a földjét, hanem spekuláció révén mások kezébe kerültek a földek. A szerző komoly kutatómunkával dolgozta fel a témával kapcsolatos parlamenti vitákat.
Zsíros Géza az akkori események főszereplőjeként maga is részese volt ezeknek a vitáknak, megítélése szerint egy olyan összegzés született, amely nem csak az akkori tényeket foglalja össze átfogóan, hanem a későbbi időszakban is segítheti a témával foglalkozók munkáját.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …