2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jó évet ígér a Gyulai Agrár Zrt tejágazata

Viszonylag kisebb mértékben de a Gyulai Agrár Zrt-t-nél is keletkezett belvízi elöntés. A cégvezetés bizakodó az évet illetően, mert januártól jelentősen növekedtek a tejfelvásárlási árak.

A Gyulai Agrár Zrt területén is keletkezett belvíz, ami ugyan az országos átlaghoz képest kevesebb volt, de az összesen 1800 hektárnyi területből 3-400-at most is érintett, különböző mértékű elöntésekkel. Amennyiben komolyabb utánpótlás nem érkezik, akkor a tavaszi munkákat időben el tudják kezdeni.
A cég menedzsmentje bizakodó a tejtermelési ágazatot illetően, hiszen a kedvező piaci viszonyoknak köszönhetően pozitív kilátások elé néznek. Bár az állomány jobban viseli a hideget, mint a nyári kánikulát, az elmúlt hetek tartósan hideg időjárása miatt valamelyest csökkent a tejhozam mennyisége, ennek ellenére  a felvásárlási ár emelkedése miatt jó évre számítanak.
A cégnek jelenleg 750 tejelő tehene van, ezt az jelenti, hogy éves szinten 7-7 és fél millió kilogramm tejet értékesítenek, így a megemelt felvásárlási árnak köszönhetően ebben az évben 700-750 millió forintos árbevétellel kalkulálnak a tejágazatban.

 

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …