2024. április 24., szerda
FONTOS

Tanulmányterv készül az egyes iskola hasznosításáról

A kastély sorsa megoldódott, az egyes iskoláé még nem. Ezeken a 2014-es felvételeken még mindkét értékes, belvárosi ingatlan a megújulásra készült, az egykori általános iskola viszont jelenleg is forrásokra, vagy legalább egy jó ötletre vár. Ha előbbit nem is, utóbbit remélhetően hozott magával a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának középülettervezési tanszékén működő doktori iskola pénteken Gyulára érkező csoportja Balázs Mihály vezetésével.

Az első benyomások alapján nem szerettek volna közhelyes megállapításokat tenni, de az idő olyan értelemben nem is sürgeti őket, hogy a sokak által várt megújulás nem a következő hetek, vagy hónapok eseménye lesz – legalábbis ez derült ki Béres István szavaiból. A városi főépítész azt mondta, a közeljövőben nem várható, hogy a remélt funkciónak pályázati forráson keresztül lenne finanszírozója.

Az épület városon belüli elhelyezkedése erősen arra mutat, hogy valamilyen módon a turizmus irányába lehet érdemes elmozdulni. Komoróczki Aliz szerint érdemes lenne olyan funkciót kialakítani, mely jól illeszkedik a város jelenlegi turisztikai kínálatához, vagy az egészség-, vagy a kulturális turizmus erősítené. Érdemes lenne olyan külföldi, minőségi szolgáltatásokat kereső vendégeket a városba csábítani, akik sok pénz költenek, és akár több időt is itt töltenek.

A doktori iskola tagjai hamarosan újra a városba látogatnak, és bemutatják elképzeléseiket.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …