2024. április 17., szerda
FONTOS

Elhunyt Balogh Lajos – így emlékezünk rá

Mára virradóan elhunyt Balogh Lajos önkormányzati képviselő – jelentette be a csütörtök reggeli, elmaradt testületi ülésen Görgényi Ernő polgármester. A képviselőtársak egy perces néma felállással adóztak Balogh Lajos emlékének, akit a város saját halottjának tekint. A grémium kegyeleti okokból egy héttel későbbre, március 2-ra halasztotta a februári testületi ülést.

Balogh Lajos önkormányzati képviselőként legutóbb február elején beszélt a Gyula Tv-ben, ekkor a felvételeken arról számolt be, hogy Románváros egy részén hogyan újult meg a csapadékvíz elvezető rendszer, mely összességében sokat javult az ő, második ciklus óta tartó képviselősége idején. Emellett számos kisebb-nagyobb fejlesztést vitt végbe, aktív, a körzete érdekeit szem előtt tartó, igazi közösségi ember volt.

A gasztronómia területén több, nemzetközi elismerést is szerző Balogh Lajos tavaly nyáron egy új gyulai fesztivált indított el. A “Pörköltkirály” címet viselő, három napos program alapvetően az ételkészítésre épített, de fontos szerep jutott a hagyományőrzésnek és a zenei programoknak. A legnagyobb attrakciónak persze a pörköltfőző verseny ígérkezett.

Balogh Lajos több mint tíz éve kezdte az ételosztások megszervezését a gazdaudvarban, az évek alatt több ezer rászorulónak segítve ezzel. Hitvallása az volt, hogy aki megteheti, annak kötelessége segíteni azokon, akiknek kevesebbre telik.

A Történelmi Vitézi Rend és a Visegrádi Szent György Lovagrend tagjaként azért próbált tenni, hogy megőrizze nemzetünk ezer esztendős dicsőségét, és emlékeztessen tragédiáira.
Temetéséről később intézkednek.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …