2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tizenegyen kaptak városi elismerést

A Kossuth és a Petőfi téren rendezték meg idén is a megemlékezéseket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az ünnepi testületi ülésen 11-en vehettek át városi kitüntetéseket.
Hagyományosan a Kossuth szobornál kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett gyulai megemlékezés.

A Petőfi téren Hajdú András hadtörténész mondott beszédet kiemelve, hogy március 15-e olyan folyamatokat indított el, amelyeket a szabadságharc leverése is csak lelassítani tudott, de visszafordítani nem. Az ünnepi műsort Beszterczey Attila színművész közreműködésével Ferenczy György és az Első Pesti Rackák adták elő, a Petőfi téri megemlékezés a koszorúk elhelyezésével zárult.

 

A program délután ünnepi testületi üléssel folytatódott ezen 11 elismerést adtak át.

Kiváló Polgár kitüntető címet vehetett át dr. Czirok Sándor, a Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégium intézményvezetője.

Gyula Városért kitüntető címet kapott Mocsár-Pörjés József, a Gyulai Hírlap ügyvezetője.

A képviselő-testület Gyula Város Egészségéért elismerést adományozott dr. Orosz István nyugalmazott főorvos részére.  Ugyanezt a díjat vehette át Kissné dr. Ábrahám Katalin nyugalmazott gyógyszerész, és dr. Tarnay Éva Klára nyugalmazott fogszakorvos, iskolafogász.

Gyula Város Oktatásáért kitüntető címet adományozott a testület Szabóné Bohus Mártának, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola tagintézmény-vezetőjének.

Gyula városért kitüntető címet vehetett át a Japánkert Barátok Köre Egyesület és a Gyulahús Kft kollektívája is. Gyula Város Szolgálatáért kitüntető cím elismerésben részesült Bihari Mária, a Gyulai Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője.

Ezen kívül még ketten vehették át ezt a díjat, Hámori András a Gyulai Polgármesteri Hivatal közterület-felügyeleti csoportvezetője és Bordé István a Gyulai Közüzemi Kft építési csoportjának vezetője.

Az ünnepi testületi ülés az Erkel Ferenc Társaság XXVIII. Történelmi hangversenyével zárult, a Musica Nostra Kórus közreműködésével, Mindszenty Zsuzsánna Liszt-díjas karnagy vezényletével.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …