2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula – Mórahalom 1-1

Minden pontra nagy szüksége van a Termálnak a bentmaradás kiharcolásához. A csapat legutóbb a bajnokesélyes Budafok otthonában szenvedett vereséget, szombaton hazai pályán a veszélyeztetett zónából épp csak ellépő Mórahalmot fogadta Oláh Ferenc együttese. A vendégek az utóbbi három meccsükön 7 pontot szereztek, Gyulán a jó sorozatot szerették volna folytatni.
A Csongrád megyeiek már a harmadik percben tesztelték Harmant, aki magabiztosan hárított.

A Termál sem maradt adós a válasszal, a 7. percben egy szabadrúgás után nagy kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, de gólt a gyulaiak sem szereztek.

A 10. percben Busa Bence próbálkozott, majd Gábor Lukács szinte az ellentámadásból teremtett veszélyt a mórahalmiak kapujánál, de az ő lövése sem jelentett problémát a kapusnak.

A 18. percben Magyar György próbálta meg becsapni Harmant, de szabadrúgása elkerülte a kaput. Nem sokkal később egy hosszú indítás után Balogh Milán próbált meg kilépni, de a vendég védelem idejében közbelépett.

Az ellentámadásnál Busa és Crkvenjakov összjátéka után Szántó Mihályt elküldve előbbi került nagy helyzetbe, de fölé lőtt. A csúszós, sáros talajon valamivel többet próbálkoztak a mórahalmiak, de a hazai védelem szó szerint állta a sarat, vagy éppen szerencséje volt, de ezek mellett gyors ellentámadásokból próbáltak meg gólt szerezni.

A 42. percben Sipos távoli lövését kellett hárítania Halász Krisztiánnak. Két minutummal később Bokányi beadása után Busa előtt adódott lehetőség, de Harman jól jött ki.

A második félidőben tovább folytatódott a sárdagasztás, a nehéz talajú pályán ebben az időszakban a Termál tett többet az első gól megszerzéséért.

Az 53. percben Balogh Milán lövését blokkolták, majd a kipattanó Szántó lövése után került a kapushoz. Egy perccel később Sipos bombázott távolról az oldalhálóba.

Az 57. percben egy szöglet után a hosszú oldalon érkező Siposhoz került a labda, aki beadott, de a vendégek szerencséjére csak szögletre pattant a játékszer. Egy óra játék után Crkvenjakov tette sarokkal a labdát Busa elé, aki szinte a kapuig roboghatott, lövését Harman azonban hárította.

A 66. percben ez után az eset után Gaál Gyöngyi játékvezető a második sárga lapot mutatta fel Lipták Ákosnak, a hazaiak védője így mehetett zuhanyozni, a Mórahalom pedig emberelőnybe került. A vendégek a következő percekben többet próbálkoztak, de nagy helyzetig nem jutottak, sőt a 73. percben Styecz Milán veszélyeztetett.

Alig egy perc telt el, amikor Okos adott be balról, az érkező Sipos azonban közelről nem tudott a hálóba bólintani.

A Mórahalom nem sokkal ezután megszerezte a vezetést, Pócs Tamás remek labdájával a csereember Szalma Gergely lépett ki, és gurított a kapuba.

A gyulaiak emberhátrányban is támadtak, előbb Zámbori szabadrúgása után Sipos fejelt fölé, a 81. percben viszont a védők között kilépő Balogh Milán már nem hibázott, és kiegyenlített. A lendületben maradó Termál Balogh fejese révén a vezetést is megszerezhette volna, a 88. percben ismét előtte adódott lehetőség, de kevéssel lemaradt a labdáról.

Az utolsó támadást is a gyulaiak vezették, de a fejes nem volt pontos, így a végeredmény: Várfürdő Gyulai Termál FC – Mórahalom 1-1.

A Termál a következő hétvégén Paksra látogat, április másodikán pedig hazai pályán fogadja a Békéscsaba második csapatát.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …