2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Számos program az Almásy kastély egy éves születésnapján

Az elmúlt egy év közel nyolcvan ezres látogatószámát szeretné megtartani az Almásy kastély menedzsmentje a jövőben. A hétvégén Gyula egyik kiemelkedő turisztikai attrakciójának egy éves születésnapját ünnepelték, ahol elhangzott, a városmarketing bővítésével erősítenék a kastély pozícióit.
A komplexum tavalyi megnyitása óta közel  nyolcvanezren látogató tekintette meg a kiállítást, a legtöbb vendég elégedett volt a látottakkal, volt olyan, aki éppen az évfordulóra időzítette a látogatást.

 

Ez az elmúlt egy év azért is volt fontos a város életében, mert a kastély révén egy olyan turisztikai attrakcióval gyarapodott Gyula, ami hozzájárult ahhoz, hogy további vendégeket csalogasson ide, ezzel is erősítve a helyi idegenforgalmat. Bár a látogatószám felülmúlta az eredetileg tervezettet, de a menedzsment fontosnak tartja, azt, hogy ez a szám idén is stabilan meglegyen, illetve valamelyest növekedjen is. Ezt többek között a városmarketing keretében közös megjelenéssel szeretnék erősíteni Gyula többi fontos turisztikai szereplőjével így a várfürdővel, a várral és a Gyulahússal, és már a főszezonra is gondolva több újdonságot is szeretnének elindítani.

 

A másik újdonság egy olyan kiadvány elkészítése lenne, melyben a kastélyban látható valamennyi tárgy fotóját megjelentetnék. Ezen a napon a tematikus programok mellett a szervezők filmvetítéssel, játszóházzal és kosztümős bemutatóval is várták a vendégeket.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …