2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Kettős ünnep a gyulai pedagógiai szakszolgálatnál

Kettős ünnepséget rendeztek kedden a megyei pedagógiai szakszolgálat gyulai tagintézményében. Egyrészt a 48-as utcai, több mint 3 millióból felújított épület hivatalos birtokbavételét, másrészt a gyulai nevelési tanácsadó fennállásának 30 éves évfordulóját.
Az önkormányzat másfél millió forinttal járult hozzá a pedagógiai szakszolgálat gyulai tagintézményének felújításához, ahol most már méltó körülmények között végezhetik munkájukat a szakemberek.  A beruházás keretében összesen 3 és fél millió forintból újították fel a 48-as utcai korábbi nyugdíj folyósítási igazgatóság épületét, ahol már megfelelő körülményeket biztosítottak a a megfelelő működéshez. A beruházás keretében régóta elodázott karbantartási munkák, festés, a földszinten parkettázás, gipszkarton elemekből új terek kialakítása történt meg, és egy modern fejlesztő szobát is kialakítottak.
Az épület átadása mellett egy évfordulót is ünnepelt a szolgálat, méghozzá a nevelési tanácsadó 30 éves fennállását. A város vezetése azért is érezte fontosnak, hozzájárulni a felújításhoz, mert Gyulán a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetettek a korai felismerésre és megelőzésre.

 

A rendezvény zárásaként a jelenlévők szakmai előadásokat hallgathattak meg

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …