2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A víztisztítás volt a fő téma a víz világnapján

Vízzel kapcsolatos műsorral készültek a gyulai óvodákból érkező gyerekek az idei víz világnapi rendezvényre. Az idei esemény középpontjában a szennyvizek tisztítása állt.
A csatornák és tavak karbantartására használt, kétéltű Truxor munkagépre is felülhettek az óvodások. A Városház utcában felállított standoknál a gyerekek a vizek tisztán tartásával és minőségvédelmével kapcsolatos munkákkal ismerkedhettek meg közelebbről. A gyerekek kipróbálhatták továbbá, mi a teendő, ha a folyókat szennyeződés éri, megtudhatták hogyan tisztítják meg a szennyvizet, és játékos formában szerezhettek ismereteket a vízgazdálkodásról és a vízügyi hatóság munkájáról.
Emellett találkozhattak a rendezvény meglepetésvendégével, a minimaxos Pici Cicával, aki a Várfürdő jóvoltából érkezett Gyulára. A jeles napot a programon külön standdal résztvevő fürdő is fontosnak tartja.
A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekekben már fiatal korban tudatosítsák, környezetünk épen tartása érdekében kiemelten fontos a helyes vízgazdálkodás, folyóink és tavaink tisztán tartása.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …