2024. március 29., péntek
FONTOS

A kolbász és a sódar ünnepe lesz Gyulán

Sonkasaccolás, kolbászbajnokság, élményközpontú kiállítás, mindezek is részét képezik az idei Gyulai Kolbász-és Sódarmustrának. A március végi gasztrokulturális esemény bevételéből a koraszülött mentőautó megvásárlásához is hozzájárulnak a szervezők.

 
A három napos eseménnyel mind az idelátogatókat mind a helyieket várják, számos programot kínálva az érdeklődőknek. Idén is lesz sonkaszobrászat és sonkasaccolás, először indítják el a kolbászbajnokságot, és most is lesz szárazkolbászok és füstölt termékek versenye. A cél továbbra is az, minél többekhez eljuttatni a gyulai ízek világát, kultúráját.

 
Idén is két sátorban összesen 1600 négyzetméteren várják a látogatókat, 12 kiállító és több mint 50 árus kínálja majd a portékáit, lehetőség lesz a disznótoros ételek kóstolására. A belépés a tíz éven aluli gyerekek számára ingyenes és a gyulaiak kedvezményben is részesülnek. Minden este a hazai könnyűzenei élet népszerű előadói szórakoztatják a közönséget, minden belépőjegy árából ötven forinttal a koraszülött mentőautó megvásárlásához is hozzájárulnak a szervezők.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …