2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Szintvizsgáztak a kilencedikes eladó tanulók

13 eladó tanuló teljesítette sikeresen a szintvizsgáját szerda délelőtt. A gyulai Harruckern János Szakképző Iskola oktatott szakmáiban szintvizsgákat kell tenniük a nebulóknak, melyet az illetékes gazdasági kamara szervez meg.

A vizsgázó eladó diákok öt feladatból adtak számot. Áruforgalmi ismeretek, bizonylatkitöltés, eladási gyakorlat, jogszabályok alkalmazása, illetve egy mérési feladat.

A megyei szinten 32 szakmában, több mint 1000 tanulót érintő megmérettetés hátterét a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára a Nemzetgazdasági Minisztériummal kötött megállapodása biztosítja. A hároméves szakképzésben a tanulóknak a sikeres szintvizsgát követően a nyári gyakorlatukat már külső képzőhelyen kell megkezdeniük. A külső képzőhellyel tanulószerződést kötnek, mely jogviszony a teljes képzési időre szól, a szakmunkás bizonyítvány megszerzéséig.

Az iskola a kilencedik osztályos tanulók számára nyolc szakmában szervez szintvizsgát, melynek ez az esemény az első állomása volt az eladó szakmában.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …