2024. április 20., szombat
FONTOS

12 fürdőszobát újítottak fel a Napsugár idősek otthonában

A Galamb utcai Napsugár idősek otthona felújításáról számoltak be kedden délelőtt az intézményben megtartott sajtótájékoztatón. A munkálatok célja a lakók komfortérzetének növelése, és az épület kerekes székben ülők számára való akadálymentesítése.
A felújítás során 12 fürdőszobát alakítottak át és korszerűsítettek, amelyek így jobban megfelelnek az idősek igényeinek. A fürdőszobákon kívül a földszinti teraszokhoz tartozó burkolatot is kicserélték, valamint akadálymentesítés céljából az udvaron és a főbejáratnál rámpákat építettek ki. Emellett a tetőtérben elhasználódott 15 ablakot modernebb nyílászárókra cserélték.
Az új berendezések előreláthatólag kevesebb javítási munkát igényelnek majd, így gazdaságosabb működést biztosítanak az intézmény számára. A beruházást a Nemzetgazdasági Minisztérium által pályázati úton biztosított közel 20 millió forintból valósították meg, amihez az önkormányzat további 1 millió forinttal járult hozzá.
A felújítás és átépítés véglegesen április első hetében fejeződik be, így az idősek hamarosan újra birtokba vehetik a teljes épületet.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …