2024. április 19., péntek
FONTOS

Középiskolások versenyeztek Békésben

Szeghalmon mérték össze tudásukat, ügyességüket a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjének résztvevői. A 24 diák közül hárman juthattak tovább a kaposvári országos döntőre.

 
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Szeghalmi Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2017. március 28-án, Szeghalmon rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulók győztesei vettek részt, a 24 diák háromfős csapatokban oldotta meg az elméleti és gyakorlati feladatokat. A versenyzőket Szalai Zoltán r. ezredes, a Szeghalmi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte és a megmérettetés végén gratulált is a résztvevőknek, a helyezetteknek.

A csapatversenyben a szeghalmi diákok bizonyultak a legjobbnak, a Szabó András, Nagy Csaba és Barta László összeállítású csapat Kardos József pedagógus segítségével készült fel a versenyre. Második lett a mezőkovácsházi csapat, tagjai: Dobó Judit, Mikula Martin István és Lipták Ádám István. A harmadik helyezetteknek járó díjat pedig a gyulai hármas, Somlyai Imre István, Tokaji Zsolt és Trabalka Máté vehette át.

Az egyéni versenyben a kerékpárosok között Dobó Judit, a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. A kategória második helyezettje Szabó András, aki a szeghalmi Szigeti Endre Szakképző Iskola diákja lett, a harmadik helyen pedig Tóth Attila, aki a szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskolába tanulója végzett. A segédmotoros kerékpárral versenyzőknél Nagy Csaba, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulója vehette át az első helyezettnek járó díjat. Második lett Maglóczki Anna Boglárka, az orosházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákja, a harmadik helyen pedig Tokaji Zsolt, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola tanulója végzett. A személygépkocsival versenyzők között Szilágyi Károly János, a Békési Szakképző Iskola versenyzője érte el a legjobb eredményt. Másodikként végzett Barta László, a szeghalmi Péter András Gimnázium diákja, és harmadik lett Forgó Dávid, a szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola tanulója.

Az országos döntő 2017. április 25-e és 27-e között lesz Kaposváron, ahol Békés megyét Szilágyi Károly János, Nagy Csaba és Szabó András képviselik majd.

Nézze meg ezt is:

Hiányzó pótkerekek

  Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal …