2024. április 20., szombat
FONTOS

Negyven jogcímre igényelhetnek támogatást a gazdálkodók

A kormányhivatal első negyedéves működéséről, és a vidékfejlesztési-támogatási kérelmek idei benyújtásáról tartottak sajtótájékoztatót Békéscsabán hétfőn délelőtt.

 
Takács Árpád főigazgató elmondta, hogy az állami tisztviselői jogviszonyba kerülő kormányhivatal dolgozók számára életpálya-modellt alakítottak ki, és az évek óta stagnáló illetményüket harminc, illetve negyven százalékkal növelték. A hivatal működésének racionalizálása és költséghatékonyabbá tétele érdekében szervezeti átalakításokat hajtottak végre, tízről hétre csökkent a főosztályok száma, és több feladat átkerült járási hatáskörbe. Az átalakítások után a kormányhivatalnál ezernégyszáz ügy intézhető, az ügyfél-elégedettség mérése alapján pedig elmondható, hogy az ügyintézés menete egyenletesebbé vált.

 
A kormányhivatal nagy hangsúlyt fektet a vidékfejlesztési-támogatás kérelmekkel kapcsolatos tájékoztatásra, ezért gazdatájékoztatási fórum-sorozatot indít a járási központokban, valamint szaktanácsadói továbbképzéseket tart.
A megyében a legtöbb gazdálkodót a területalapú egységes támogatás érinti, amire éves szinten mintegy harmincötmilliárd forintot fizetnek ki a tizenötezer pályázónak. Fontos változás, hogy a tavalyi harminckettőhöz képest ebben az évben negyven jogcímre igényelhetnek támogatást a gazdálkodók.

 
A támogatásra május 15-éig lehet pályázni elektronikusan a Magyar Államkincstár honlapján található felületen. A kérelmeket ügyfélkapun keresztül, vagy pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara meghatalmazott falugazdászai segítségével lehet benyújtani.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …