2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyulára látogatott Fekete Károly református püspök

Gyulán járt Fekete Károly református püspök és a Békési Református Egyházmegye vezetése kedden. A Tiszántúli Református Egyházkerület vezetője a lelkészi hivatalban megtartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy megbeszélést folytatott Görgényi Ernő polgármesterrel, valamint meglátogatta az egyház két oktatási intézményét, a Hajnalcsillag óvodát és a felújítás előtt álló Magvető iskolát.

 
Az intézmény az egyházmegye konzorciumi partnereként 100 millió forintos forráshoz jutott egy energetikai pályázaton. Az összegből az iskolában külső és belső felújításokat valósítanak meg, többek között kicserélik a nyílászárókat, valamint napelemeket helyeznek el az energiagazdaságosabb működés érdekében. A munkálatok már májusban elkezdődhetnek, és a tervek szerint a következő tanévet már a megújult épületben kezdhetik a diákok.
Elhangzott továbbá, hogy a reformáció 500. és az egyházkerület alapításának 450. évfordulója alkalmából ősszel ünnepségsorozatot terveznek, ennek része lesz a Petőfi téren felállítandó emlékű átadása is. Gyula a reformáció történetében jelentős szerepet töltött be, a magyar protestantizmus több jelentős alakja is megfordult a városban.

 

A két református gyülekezetnek is otthont adó város ma is fontos szerepet játszik a dél-tiszántúli térség hitéletében, ahol az elmúlt években drasztikus fogyásnak indultak a közösségek.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …