2024. március 29., péntek
FONTOS

Bemutatták Corvus-Kora Róbert Golgota című panorámaképét

Ünnepélyes keretek közt leplezték le Húsvétkor Corvus-Kora Róbert kilencszer négy és fél méteres panorámaképét a Golgotát, amely Jézus szenvedését és kereszthalálát mutatja be. A képzőművésznek ez a hetedik alkotása már ebben a sorozatban, amelyhez még további hármat szeretne elkészíteni.
Húsvét hétfőn a lökösházi művelődési házban hullott le a lepel Corvus-Kora Róbert legújabb, immáron hetedik panorámaképéről, a Golgotáról. A képzőművész a 3Témában beszélt a kép megfestéséről, mint mondta több probléma is nehezítette a munkát, de ezt ő egy olyan kihívásnak érezte, ami még inkább megerősítette abban, hogy el kell készítenie az alkotást. A négy és félszer 9 méteres festmény Jézus keresztre feszítését örökíti meg, azt a pillanatot, amikor Krisztus kileheli a lelkét.

Bajnai Beke István battonyai kanonok ünnepi gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy Jézus kereszthalálával az egész emberiségért vállalt közösséget.
Corvus-Kora Róbert még három panorámaképet szeretne megfesteni az elkövetkezendő években, és valamennyi alkotást egy körcsarnokban szeretné majd kiállítani, ennek egyik helyszíneként Gyula is felmerült.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …