2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Új szakirányokkal bővítenének a Gál Ferenc Főiskola gyulai intézetében

Több új szakirány elindítását is tervezik az elkövetkezendő években a Gál Ferenc Főiskola gyulai intézetében. Többek között az ápolás és betegellátás szakon belül, dietetikus, szülésznő és gyógytornász képzés kezdődhetne meg, akár már jövő szeptembertől.
Az elképzelések szerint május végére szeretnének több új szakirányt is akkreditáltatni, ennek már javában folynak az előkészületei, és ha az akkreditációs bizottság is engedélyezi, akkor néhány éven belül akár hat-nyolc új szakiránnyal is bővülhet az egészségügyi és szociális oktatás.
Ez ezért is lenne nagy jelentőségű lépés, mert mielőtt az új fenntartó a Gál Ferenc Főiskola februártól átvette az intézményt, komoly nehézségek mutatkoztak a képzéseket illetően, nemhogy előrelépés nem volt, hanem egyenesen a léte volt veszélyben az iskolának. Az új fenntartónak komoly  tapasztalatai vannak oktatási intézmények működtetésében és az elmúlt negyedszázad tapasztalatai azt mutatják, hogy gondos gazdája is ezeknek, így várhatóan a jelenlegi 250 fős tanulói létszám jelentősen megnövekedik majd az elkövetkezendő években.
Ha minden a tervek szerint alakul jövő szeptemberben már el is indíthatnak néhány új szakot.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …