2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyulán erősít a Gál Ferenc Főiskola

 

                                                                                                           Kozma Gábor rektor

 

Fodor Lajos igazgató

 

Az új igazgató már középtávon is jelentős létszámemelkedéssel számol. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti február elsejétől a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést. Az intézmény új vezetője, Fodor Lajos bejelentette, komoly fejlesztések várhatók, és már középtávon jelentős létszámbővítésre készülnek.

Megőriznék a térségben máshol el nem érhető képzéseket és jelentős fejlesztéseket terveznek – derült ki azon a februári gyulai eseményen, melyen a Szent István Egyetem hivatalosan is átadta campusát a Gál Ferenc Főiskolának.

– A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a GFF jó gazdája a rábízott intézményeknek – mondta Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, majd hozzátette: az intézmény rendelkezik azokkal a feltételekkel, amelyek biztosíthatják a fürdőváros felsőoktatásának jövőjét.

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője a kezdetektől bábáskodott a gyulai felsőoktatás megmentésén. Az eseményen hangsúlyozta, reményei szerint most jó helyre került az intézmény.

Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora beszédében kitért a jövőbeni tervekre. Nemcsak egy egészségtudatos, másokra odafigyelő, a másokról való gondoskodást természetesnek tartó szemléletet szeretnének meghonosítani, hanem erősítenék a tanulás, a munkában való helytállás, az igényesség és a közösségnek való megfelelés presztízsét – mondta.

A Gál Ferenc Főiskola a jövőben szoros kapcsolatokat szeretne ápolni a térségben működő köznevelési intézményekkel, a várossal és a megyei kórházzal. Ez utóbbi gyakorlati helyet is biztosít a képzésekhez, és az itt végzettek egy részének munkahelyet biztosít.

Az igazgató az a Fodor Lajos lett, aki korábban – 2011 és 2015 között – már betöltötte ezt a pozíciót. Tervei között a szociális terület erősítése és a turizmussal kapcsolatos képzés fellendítése szerepel. Az igazgató lapunknak nyilatkozva azt mondta, hamarosan komoly infrastrukturális fejlesztést valósítanak meg a Gál Ferenc Főiskola gyulai egészségügyi karán. Fodor emellett erősítené a képzések duális jellegét, és nyitni szeretne a felnőttoktatás felé is.

Az intézménynek jelenleg 250 hallgatója van, ami messze elmarad  az elvárhatótól. Fodor Lajos középtávon elérhetőnek tartja a 800–1000 fős hallgatói létszámot is, amit szerinte tudatos építkezéssel akár öt éven belül el lehet érni. A gyulai campuson ezután is a megmarad az intézmény fő profilja, az egészségturizmus szervező, a szociális munkás és a diplomás egészségügyi képzés.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …