2024. április 19., péntek
FONTOS

Stabil szociális háttérrel rendelkezik a térség

Bár a gyulai járás elöregedő az ország más részeihez képest, de a szociális szolgáltatások tekintetében nagyon jó lefedettséggel rendelkezik.

Az Évgyűrűkben a szakemberek az időseket is érintő szociális jogról, ellátásokról és az ezen a területen történt változásokról adtak tájékoztatást.

 
Kiss Szabolcs az Évgyűrűkben beszélt a térség szociális ellátásáról, amelyből kiderült, hogy Békés megyében a lakosság 12,4 százaléka vesz igénybe valamilyen szociális ellátást, és mivel elöregedő a térség ezért ez arányosan vonatkozik az időskorúakra is. Az elmúlt időszakban több fontos változás is történt a szociális ellátás területén, a járások létrejöttével. Többek között itt igényelhető az időskorúak járadéka, az ápolási díj és természetbeni juttatásként a közgyógyellátás is. Sós Judit osztályvezető hangsúlyozta, minden lehetőséget felhasználva tudnak szociális segítséget nyújtani az érintetteknek, a változásoknak köszönhetően többféle formában.

 
A műsorban a szakemberek érintették az uniós szabályozásokat a területre vonatkozóan, a szociális ellátórendszer hátterét, és a várható változásokat is.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …