2024. április 16., kedd
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda 1-1

Hat, nyeretlenül megvívott találkozó után több fiatal játékossal a soraiban fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia a feljutásra aspiráló Kisvárdát.

 

A vendégek számára mégsem ígérkezett könnyűnek a mérkőzés, hiszen a szegedi védelem 35 forduló alatt nagyon stabilnak bizonyult, ők kapták a legkevesebb gólt, igaz, a vendégek ezen a listán a második helyen álltak, de a támadó szekciójuk jóval eredményesebb volt.

Túl sokat egyik csapat sem óvatoskodott, a várdaiak a 7. percben veszélyeztettek először, Gosztonyi beadását azonban Horváth Zoltán nem találta el jól. Öt minutummal később Gosztonyi forgatta meg Mészárost, a lövés azonban erőtlenre sikerült.

A 18. percben jött a szegedi gól, Germánnak Andorka sarokkal tette vissza a labdát, a csapatkapitány pedig előre törve magabiztosan helyezett a kapuba. Alig két minutum telt el, amikor Povázsai szabálytalankodott Cseri Tamással szemben. A szabadrúgáshoz Gosztonyi állt oda, és remekül helyezett a léc alá.

A 27. percben Mészáros szabadrúgása nem találta meg az alászaladó Jagodics fejét, a túloldalon Horváth Adrián lapos lövését szedte fel Szántai. Bő félóra elteltével Mészáros Márk szabadrúgását tornázta ki Ivancsics, majd Germán lerántásáért reklamáltak büntetőt a hazaiak.

A félidő hajrájában inkább a vendégek veszélyeztettek, előbb Cseri szabadrúgását fejelte fölé Horváth Zoltán, majd egy szöglet után Szántainak kellett vetődve hárítania.

A második játékrészben több helyzetet dolgozott ki a Szeged-Grosics. Az 56. percben Horváth Attila megpattanó lövését védte bravúrral Ivancsics. Két perc múlva Zabarihoz pattant a labda, lövésszerű beadása azonban elgurult a kapu előtt.

Bő negyedóra volt hátra, amikor Hegedűs Martin megpattanó lövését Zabari talpalta kapura, Ivancsics azonban ismét hárított. A 86. percben Mészáros szabadrúgása azért lett veszélyes, mert senki sem ért hozzá, a találkozó utolsó említést érdemlő eseménye Lucas nevéhez fűződik, aki jó helyzetben tekert fölé.

A végeredmény: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda Master Good 1-1.

A Szeged-Grosics a következő mérkőzését a Sopron otthonában játssza, az utolsó bajnokin a csapat a Békéscsabát fogadja.

Nézze meg ezt is:

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

  “Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban. Ez alkalommal Krusovszky Dénes, …