2024. április 26., péntek
FONTOS

Kétszeres junior Grand Slam bajnok a 3Témában

A térségben egyedülálló, nemzetközi teniszversenynek az otthona a héten Gyula.

A 25 ezer dollár összdíjazású XIXO Open Gyula torna helyszínéül a gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub ad helyet. Ezeken a versenyeken szerzik meg az első ATP pontjaikat a feltörekvő junior tehetségek. A Magyar Tenisz Szövetség még tavaly novemberben kereste fel a gyulai klubot azzal, hogy a város lehetne az egyik verseny helyszíne, hiszen látták, hogy a település kellő figyelmet szentel a sportturizmusnak.
Az eseményre négy kontinensről és 22 országból érkeztek versenyzők. A fiatal magyar teniszezők közül pályára lépett az a Piros Zsombor is, aki idén januárban junior Australian Open bajnok lett, múlt héten hétvégén pedig a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson spanyol társával megnyerték a páros junior döntőt.

 
A 17 éves tehetség idén folytatni szeretné a jó sorozatát az elkövetkezendő Grand Slameken is, így Wimbledonban és a US Openen.A gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub tervei között szerepel a közeljövőben további pályák építése. Szeretnének egy kemény talajú pályát, amit a tavaszi, késő őszi időszakban tudnának kihasználni, amikor a salak pályák az időjárási viszonyok miatt háttérbe szorulnak. Emellett a tervek között szerepel egy salak borítású úgynevezett beütő pálya is, további rangos versenyek lebonyolításához.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …