2024. április 19., péntek
FONTOS

Nyolc évtizede működik az óvoda Máriafalván

A gyerekek műsorával kezdődött az ünnepség kedd délután Máriafalván. Az óvoda fennállásának évfordulóján Kovács Péter püspöki helynök idézte fel az alapító Apor Vilmos gyulai plébános, győri püspök alakját, kiemelve szociális érzékenységét.

Az óvoda története nem 80 évre nyúlik vissza, hanem inkább az 1920-as évekig, amikor létrejött ez a városrész – emlékeztetett Görgényi Ernő polgármester, aki a már akkor is meglévő polgári értékek, a tisztesség, a becsület és az értékteremtés fontosságát hangsúlyozta. Az ünnepségre olyanok is ellátogattak, akik régóta kötődnek ehhez a helyhez. Molnár Lajosné 1953 és 56 között járt ide óvodába, máig szívesen emlékszik az itt töltött időre.

Ez a rendezvény arra is alkalmat adott, hogy az intézmény megnyissa kapuit azok előtt, akik egyébként a hétköznapokon nem járnak ide, és a városrész egyfajta közösségi központjává váljon. A vendégeket a régi játékok mellett egy, az óvoda történetét bemutató fotókiállítás és filmvetítés várta.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …