2024. április 25., csütörtök
FONTOS

NB I-et érhet a kitartás

E sorok megírásakor 19 meccsből 19-et nyert az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjában a Grosics Akadémia U 14-es együttese. A 164 lőtt gól mellett mindössze 9-et kaptak, hat találkozón legalább 10 találattal múlták felül aktuális ellenfelüket. A csapat sikerének titka az egyik játékos szerint az összetartás és a kitartás.

– Fel tudunk állni a padlóról, kitartóak vagyunk, és a pályán kívül is jól megértjük egymást – sorolta az együttes erősségeit Bokros Bonifác, a gárda oszlopos tagja. Elárulta: nem tartja elég fegyelmezettnek a társaságot, mint mondta, időnként fejükbe száll a siker. Elnézve az akadémisták eddigi eredményeit, ez valamelyest érhető is, hiszen egyetlenegy olyan meccsük volt, amelyiken nem több, hanem csak egy góllal nyertek. Ősszel az Oros­háza ellen idegenben vezettek 2–0-ra, amikor az ellenfél egyenlített, ám az utolsó percek egyikében csak megszerezték a harmadik gólt, amely három pontot ért.

– Fel tudunk állni nehéz helyzetből, akár erős csapatok ellen is. Megtanultuk, hogyan kell küzdeni, és képesek vagyunk felpörögni – mondta Csák Albert. Szűcs Zsolt emlékeztetett, ha nem is minden bajnokin kellett magukból kihozniuk a maximumot, a felkészülés során olyan csapatok ellen is helytálltak, és összességében pozitív mérleget tudhatnak magukénak, mint a Ferencváros, a Kecskemét és a Nagyvárad.

– Minden meccs fontos: így indultunk neki a bajnokságnak. Amit eddig felépítettünk, arra büszkék lehetünk, hiszen veretlenek vagyunk, mi lőttük a legtöbb gólt, mi kaptuk a legkevesebbet, négy játékosunk, Lénárd Máté, Rácz Máté, Tóth Bence és Czékus Ádám 20 gólnál többet szerzett – hangsúlyozta Kikity Márió vezetőedző. A szakember szerint a csapat erőssége a támadójáték mellett az, hogy rá tudják kényszeríteni akaratukat az ellenfélre.

A bajnokság megnyerése viszont még nem elég az üdvösséghez, ami ebben az esetben a feljutást jelentené. Ha a gyulai egység első lesz, akkor osztályozókat kell majd játszania az NB I-ért. Ezzel kapcsolatban Kikity Márió azt mondta, figyelik a többi csoportot, és már látszik, hogy vannak erős riválisok, azonban ilyen jelentős, nyolcpontos előnnyel egyik gárda sem áll a tabella élén, mint a Grosics.

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …