2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyulán jelentették be a külhoni magyar vállalkozások támogatását

A szülőföldön maradást támogató pályázatok kiírását jelentette be Potápi Árpád államtitkár pénteken Gyulán, a külhoni magyar családi vállalkozások éve alkalmából megtartott konferencián.

 

A kormány kiemelt nemzetpolitikai feladatként tekint a határokon túli közösségek gazdasági támogatására. A jelenlegi 830 millió forintos keretösszegű pályázati forrást három címen igényelhetik a külhoni vállalkozók. 600 millió forintra a családi vállalkozások, 120 millió forintra a fiatal vállalkozók pályázhatnak, 110 millió forintból pedig a külhoni vállalkozók együttműködését ösztönöznék.
A konferencia péntek délelőtti programjaként Békés megyei családi vállalkozások vezetői kerekasztal-beszélgetésen osztották meg tapasztaltaikat a külhoni vendégekkel. A térség és a város gazdasága szempontjából kiemelt jelentősége van a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásnak.

 
A háromnapos konferencián az államtitkárság továbbképzéseket tart a családi vállalkozások számára. A rendezvényre mintegy 180 családi vállalkozás képviselője érkezett a környező országokból

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …