2024. április 19., péntek
FONTOS

Francia győzelem született a gyulai tenisztornán

Vasárnap befejeződött a városban és a térségben is egyedülálló nemzetközi tenisztorna, melynek a gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub adott helyet. A kilenc napos rendezvényen több fiatal magyar tehetség is pályára lépett, így a tavalyi év junior világelsője, Valkusz Máté, vagy a kétszeres junior Grand Slam bajnok Piros Zsombor.

A 25 ezer dollár összdíjazású XIXO Open Gyula több embert is megmozgatott nem csak a pályákon, hanem a nézőtéren is. A teniszverseny selejtezői már június 10-én elkezdődtek, itt 41 versenyző kvalifikálta magát, közülük nyolcan kerültek fel a 32-es főtáblára. Az eseményre négy kontinens 22 országából érkeztek versenyzők.

A döntőben az első helyen kiemelt, a világranglista 251. helyén álló francia Constant Lestienne és a negyedik argentin Facundo Mena csapott össze. Az argentin teniszező közel 3, míg a francia 5 órát töltött a pályán a végső megmérettetésig. A kettejük között zajlott, vasárnapi, közel másfél órás mérkőzés 7:5; 6:4-es végeredménnyel zárult, melyből a francia jött ki győztesen.

Párosban is elmaradt a magyar győzelem, hiszen a Cacic-Poudziunas szerb-ausztrál duó nyerte meg a tornát 7:6; 6:2-re a Nagy Péter, Gödry Levente kettőssel szemben.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …