2024. április 23., kedd
FONTOS

A kaktuszt népszerűsítették a megyeszékhelyen

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek kaktusz kiállítást és vásárt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. A szervezők szerették volna ráirányítani a figyelmet erre a dísznövényre, számos programot kínálva az érdeklődőknek.

Még tavaly télen fogalmazódott meg az ötlete egy olyan rendezvénynek, amelynek fókuszában a kaktusz áll. Sós Imre főszervező, ötletgazda elmondta, bár az országban léteznek kaktusz kiállítások és vásárok itt egy olyan eseményt szerettek volna tető aláhozni, amely egyediségével kitűnik a többi közül. Ezért több olyan elemet is beépítettek a programba, ami eltér a szokványostól. A rendezvényen természetesen számos érdekes kaktuszt lehetett látni, amelyek nem tartoznak a nagyon igényes növények közé, de vannak szabályok, amiket érdemes betartani, ha valaki ilyen növényt szeretne otthonra.
A rendezvényen a kiállítás és vásár mellett volt üdítő kóstoló, könnyűzenei koncert, filmvetítés és egészségügyi szűrés is. Az esemény egyik célja ráirányítani a figyelmet erre a különleges növényre.
A szervezők bíznak benne, hogy sikerült hagyományt teremteni, ezért jövőre várhatóan már egy nagyobb szabású rendezvénnyel szeretnék népszerűsíteni ezt a dísznövényt.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban az időskori mozgás

  Szerda délután a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az egészség megőrzésével kapcsolatos előadást  tartottak  a …