2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fogyasztóvédelem: fókuszban a felhasználóváltás

A tapasztalatok szerint az emberek jelentős része nem veszi elég komolyan a közművek átírását, helyesebben fogalmazva a felhasználóváltozást – mondta a kormányhivatal békéscsabai központjában megtartott sajtótájékoztatón Scherer Zsolt.

 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sajtószóvivője váltás esetén a szolgáltató felé való bejelentés fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, a szolgáltató felé való bejelentés jogszabályi kötelezettség, így komoly következményekkel járhat annak elmulasztása. A szóvivó a védendő fogyasztók helyzetéről is tájékoztatást adott, ebbe a körbe a szociálisan rászorulók és a fogyatékkal élők tartoznak.

Rajkai Péter, a hivatal fogyasztóvédelmi ügyfélkapcsolati osztályának vezetője arról beszélt, hogy leginkább a felhasználó váltással kapcsolatban érkeznek hozzájuk panaszok.

A sajtótájékoztatón szó esett a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos hatósági feladatokról. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tájékoztatóit országszerte a kormányhivatalokon keresztül juttatja el a lakossághoz.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …