2024. április 23., kedd
FONTOS

NB I-be jutott a Grosics Akadémia U14-es csapata

Az U14-es bajnokság rájátszásában eddig veretlenül, magabiztosan menetelt a szombat délelőtt pirosban pályára lépő Sajóvölgye, mely eddigi öt mérkőzéséből 4-et megnyert. Legutóbb Múcsonyban a Grosics Akadémia ellen győztek 3-2-re.

A fehérben játszó gyulai együttes a Cegléd ellen 3-2-es összesítéssel jutott tovább az utolsó körbe, ahol idegenben, a 2×40 perces találkozó utolsó percében szerzett góllal tették szorossá a végeredményt.

A mérkőzést Antal Péter sípszavára a vendégek kezdték. Mindkét fél kellő motivációval vetette magát a küzdelembe, ennek megfelelően nem volt hiány kemény párharcokban sem. Az ötödik percben Rácz Máté átadása után Nagy Roland veszélyeztetett először, de a vendégek kapusa hárított.
Alig egy perc múlva Nagy adott remek labdát Czékus Ádámnak, aki nagy helyzetben lépett ki, de Huszák Milán beérte őt.

A Sajóvölgye leginkább előrevágott labdákkal próbált veszélyeztetni, a jól záró gyulai védelem azonban nem engedett nekik komolyabb lehetőséget. A grosicsos támadókat is szervezett védelem fogadta, így a játékosok leginkább átlövésekkel próbálkoztak, Tóth Bence lövéseit azonban Csernely Márton hárította.

Fél óra elteltével Rácz Máté szerzett labdát, majd jól indította a jobb oldalon meginduló Nagy Rolandot, aki mellé lőtt. Hamarosan Rácz Máté eresztett el egy szabadrúgást jó 40 méterről, de a vendégek kapusa a heylén volt.

A 33. percben a Sajóvölgye végezhetett el szabadrúgást, Heckó Kirill először kiütötte a labdát, majd az ismétlésnél testi épségét kockáztatva újra hárított.

A feszült hangulatú találkozó sok kemény párharcot hozott, melyek időnként durvaságba csaptak át, az első félidőben négy sárga lapot osztott ki a játékvezető.

Az első félidő hosszabbításában Tóth Bence szögletét Kovács Aurél fejelte mellé.

A második játékrész is kiélezett csatát hozott, a 45. percben Rácz Máté próbált kilépni, de a vendégek védelme tisztázott. A túloldalon Huszák távoli lövését fogta Heckó.

A Grosicsnak mindenképpen gólt kellett volna szereznie, de a második félidőben bátrabban támadott a Sajóvölgye, az 53. percben Borai Szabolcs labdája után előbb Sebestyén Bence mentett, majd Kovács Aurél állt bele Borai lövésébe. Hamarosan újra Borai próbálkozott, fordulásból leadott lövését Heckó hárította.

Az 56. percben Lakatos Krisztián szabadrúgását fogta a gyulai kapus. A túloldalon Czékus Ádám lőtt fölé, miközben a hazaiak utolsó tartalékaikat mozgósították a vezetés megszerzéséért. Egy óra elteltével Rácz Máté lépett ki, majd lőtt mellé.

A 61. percben Tóth Bencére a hat hete sérüléssel küzdő, és még mindig lábadozó Lénárd István állt be. Már csak 13 perc volt hátra, amikor az agilis Rácz Máté tette ki a labdát Nagy Rolandnak, aki középre passzolt, Lénárd pedig megszerezte a vezetést a Grosics Akadémiának.
A gól után a játékvezető a partjelzővel konzultált, és a Sajóvölgyéből kiállította Lakatos Krisztiánt.

Az idegenben lőtt több góljának köszönhetően feljutásra álló Grosics a folytatásban is higgadt maradt, miközben a kinyíló vendég védelem már több lehetőséget hozott. A 76. percben Rácz Máté hagyott ki hatalmas lehetőséget. Sebestyén szögletéből aztán Czékus Ádám szép mozdulattal belsőzött a kapu hosszú oldalába.

A hosszabbítás perceiben még Rácz Máté lőtt, majd a lefújás után hatalmas gyulai ünneplés kezdődött. A végeredmény: Grosics Akadémia – Sajóvölgye 2-0, összesítésben 4-3.

A Grosics Akadémia U14-es csapata 100 százalékos teljesítménnyel nyerte az NB II délkeleti csoportját, utána pedig a rájátszás mindkét párharcát sikerrel vívta meg a gárda. Ezzel elérték, hogy az akadémia 14-es és 15-ös korosztálya is az első osztályban futballozzon. A 16 csapatot felvonultató NB I-es bajnokságban a dél-alföldi térséget egyedül a Grosics Akadémia képviseli majd a következő bajnokságban.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …