2024. március 29., péntek
FONTOS

Korszerűsíti a kormányhivatal a Kossuth utcai épületet

Július elsejétől már nem kell a gyulaiaknak átmenniük Békéscsabára, ha a családtámogatásokkal kapcsolatos ügyeiket szeretnék elintézni.Takács Árpád kormánymegbízott a 3Témában elmondta, pályázati forrásból még ebben az évben energetikai korszerűsítést hajtanak végre a Kossuth u. 2. szám alatti épületen.

Ez év januárjában és márciusában már több szervezeti változás is történt a megyei kormányhivatalnál, csökkentek a főosztályok, a járások hatáskörei bővültek és számos szolgáltatás illetéke csökkent vagy megszűnt. Takács Árpád elmondta, július elsejétől a gyulaiakat is érintő fontos változás lesz, hogy a családtámogatások igénylése, illetve az ezzel kapcsolatos ügyek intézése miatt már nem átutazni a megyeszékhelyre, hanem itt helyben lehet ezeket elvégezni. A megfelelő munkavégzéshez megfelelő körülmények is kellenek, ezért az eddigi infrastrukturális fejlesztéseket folytatva Gyulán is hamarosan elindul egy komoly beruházás.
A műsorban szó volt még azokról a szervezett továbbképzésekről, amelyeket folyamatosan indítanak annak érdekében, hogy a munkatársak naprakészek lehessenek a változásokat illetően, és további lépéseket terveznek az egységesebb jogszolgáltatás ás eljárásrend kialakításáért.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …