2018. május 20., vasárnap
FONTOS

Gyulai fiatalokra építenek a Termál FC-nél

Megkezdte a felkészülést a megyei első osztályra a Termál FC. Az előző bajnokság végén az NB III-ból kiesett csapat tagjai néhány kivételtől eltekintve máshol folytatják pályafutásukat. A gárda zömmel a saját nevelésű fiatalokra, illetve pár, szintén saját nevelésű visszatérőre épít.

A fiatal csapatot új szakmai stáb vezeti, akik szintén a helyi utánpótlásból felkerülve vállalták el a könnyűnek nem ígérkező feladatot. A tréningeket Démusz Zsolt mellett Bálint Balázs vezeti.

A csapat a megyei első osztályban a korábbinál jóval szerényebb anyagi lehetőségek között dolgozik majd. Célként nem is a feljutást határozták meg, hanem azt, hogy a helyi erőkre építve a gárda próbáljon meg a bejutni a 12 csapatos megyei első osztály felsőházi rájátszásába, vagyis kerüljön a hat legjobb együttes közé. Ez sem lesz könnyű, hiszen az átigazolási hírek alapján több olyan csapat is van, mely nagyobb költségvetésből gazdálkodva nevesebb játékosokat igazolt.

A Termál az első tétmeccset augusztus 5-én játssza a Maygar Kupában, a bajnoki évad 12-én kezdődik. Addig szerda-szombati ritmusban játszanak majd felkészülési meccseket Békés megyei ellenfelekkel.

A csapatról a Híradó után kezdődő 3Témában láthatnak hosszabb beszélgetést.

Nézze meg ezt is:

Játékkal ünnepli a 150 éves évfordulót a Gyulahús

  A közelmúltban elkészült a Gyulahús legújabb reklámspotja, ezzel a helyi húsipar 150 éves évfordulójára …