2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A gyulai íjász VB pillanatait örökítette meg Lőrincz Attila

Lőrincz Attila eleki fotográfus képeiből nyílt kiállítás a gyulai postagalériában. Az alkotó a fürdővárosban megrendezett történelmi íjász VB három napja alatt készített fotóiból állított össze egy válogatást, bemutatva a rendezvény helyszíneit.

 
Az alkotó képei bemutatják a háromdimenziós vadászpályát, a klasszikus lőlapos célokat, a technikai, ügyességi pályákat is. A kiállító maga is íjászkodik, így a képek szakmai szempontból is bemutatják ennek a sportnak a hátterét. Eredetileg nem tervezett önálló kiállítást, ám Veres István a postagaléria megálmodója szerint ezek a képek hiánypótlóak a fotózás területén, ezért beszélte rá a Székely Aladár fotóklub tagját a tárlatra.

 
Az ilyen típusú képek elkészítése komoly gyakorlatot és szaktudást igényel, mert a gyorsan zajló eseményeken a legjobb pillanatot elkapni csak úgy lehet, ha a megfelelő időben, a megfelelő helyről készítik el, és természetesen a megfelelő technika is szükségeltetik. A képek július végéig tekinthetők meg a gyulai postagalériában, ezt követően pedig a békéscsabai Annaházi Lóránt képeiből nyílik majd tárlat ugyanezen a helyszínen.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …