2024. március 29., péntek
FONTOS

Vádemelés egy békési kerékpárost elgázoló buszsofőr ellen

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 62 éves mezőberényi férfival szemben, aki 2017. február elején Békésen busszal ütött el egy kerékpáros férfit, aki ennek következtében elhalálozott.

 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2017. február 01. napján kora délután egy autóbuszt vezetve közlekedett Békés lakott területén belül.

A vádlott járművével a Fábián utca – Irányi utca kereszteződésénél a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállt, azonban az útkereszteződésbe – balra kanyarodás szándékával – alacsony sebességgel behaladva nem biztosított elsőbbséget az Irányi utca úttestjén neki balról jobbra kerékpárral közlekedő sértettnek, és összeütköztek.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 300.000.-Ft- os bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …