2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Katolikus vezetők reagáltak az USA szíriai bombázására

Aleppó melkita érseke csalódottságát fejezte ki Szíria bombázása miatt, a békés megoldás mellett az amerikai püspökök is kiálltak.

Aleppó melkita érseke, Jean-Clement Jeanbart sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok légitámadással reagált arra a civilek elleni vegyi támadásra, amelyet a szíriai kormánynak tulajdonított. Az elöljáró szerint az amerikaiaknak először meg kellett volna győződniük arról, hogy a vegyi támadást tényleg Bassár el-Aszad elnök rendelte-e el, és aztán meg kellett volna próbálnia békés, diplomáciai megoldást találni a helyzetre.

Közben az amerikai vallási vezetők is a békés megoldást sürgették. Az amerikai katolikus püspöki kar elnöke, Da­niel DiNardo bíboros és a Nemzetközi Igazságosság és Béke Bizottságának feje, Oscar Cantú püspök közösen adott ki egy nyilatkozatot, amelyben arra kérték az amerikai kormányt, hogy tárgyalások útján próbálja meg minél hamarabb kialakítani a tűzszünetet Szíriában, és segítsen felépíteni ott egy olyan társadalmat, amely egyenlő jogokat ad minden kisebbségnek.

Donald Trump amerikai elnök a civil áldozatokat követelő vegyi támadásra válaszként rendelte el egy Homsz melletti légibázis bombázását, aminek következtében hatan meghaltak, és számos repülőgép megsemmisült – miközben a gáztámadásban közel száz volt a halálos áldozatok száma, és több mint ötezren sérültek meg.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …