2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megújult a templomi hangosítás Magyarbánhegyesen

Tavaly októberben üzemképtelenné vált a hangosítás Magyarbánhegyes katolikus templomában.

 

A régi, bakelit lemezjátszóhoz az évek során négy pár, egymástól különböző hangfalból forrasztották össze a rendszert, de ez a közelmúltban teljesen megadta magát. Így a plébános nemrég úgy fogalmazott, „a nagyböjti lemondások jegyében lemondtam a fennhangon szólásról”.

 

Fabisz Ákos elmondta, az év elején több mint négyszáz házszentelésen vett részt, és ezen alkalmakkor, illetve más adományozók révén viszonylag gyorsan összegyűlt 293 ezer forint. Így nagyböjt harmadik vasárnapjára úgy korszerűsítették a hangosítást, hogy még a kántor is fejmikrofonba énekelhet. A plébános arról is beszámolt, hogy a következő terv egy motoros fűkasza beszerzése volt, amit már meg is tudtak venni.

 

A legközelebbi fejlesztés így az egyik, a faluból elszármazott hölgy által az egyházközségre íratott ingatlan korszerűsítése lehet. A 60 négyzetméteres ingatlan a hitoktatáshoz kapcsolódva szolgálhatja a híveket.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …