2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyulán kezdte meg lelkészi szolgálatát a Pápai házaspár

Augusztus 1-től kezdte meg szolgálatát Gyulán Pápai Attila és Pápai-Tóth Orsolya. Az evangélikus lelkész házaspár az egyházi szolgálat mellett a hitoktatási feladatokat is ellátja majd majd a fürdővárosban.

 

Az evangélikus lelkész házaspárt Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke helyezte a fürdővárosba. A feleség eddig Szarvason látta el az ottani evangélikus gimnázium lelkészi feladatait, és az új templomi gyülekezetben szolgált, annak idején nem erre a pályára készült, csak később döntött a mostani hivatás mellett.

 

A házaspár az első vasárnapi Istentisztelet után egy kötetlen formában találkozott a hívekkel, amely mindkettőjükre pozitív benyomást tett. Pápai Attila kisgyermek kora óta járt hittanra, melynek légköre megtetszett neki, majd az orosházi evangélikus gimnáziumba járt, ahol olyan lelkészek vették körül, akik irányt mutattak abban, milyen hivatást válasszon. Küldetésének tekinti, hogy az egyházközség tagjaival egy szoros és szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki.

 

A lelkész házaspár hosszút távon képzeli el a gyulai hivatást, a lelkészi szolgálat mellett a hitoktatói feladatokat is ellátják.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …