2018. január 22., hétfő
FONTOS

A fogyatékkal élők helyzete volt a téma az esélyegyenlőségi napon

A fogyatékkal élő emberek helyzete napjainkban volt a témája pénteken a sportcsarnokban megrendezett esélyegyenlőségi napnak.

A rendezvényen Békés megye különböző területeiről mintegy 120 meghívott vendég vett részt. Képíróné Széplaki Judit, a sarkadi csoport vezetője hasznosnak tartja az ehhez hasonló eseményeket.

 

A részt vevők a nap folyamán bővebb információkat szerezhettek arról, hogy a közelmúltban milyen jogszabályi változások történtek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban, valamint hogy fogyatékkal élőként milyen támogatásokra jogosultak.
A rendezvényt a Mozgáskorlátozottak Dél-Alföldi Regionális Egyesülete szervezte azzal a céllal, hogy segítsék a fogyatékkal élők beilleszkedését a társadalomba.

 

Az utóbbi években Magyarországon jelentős lépéseket tettek a mozgáskorlátozottak és egyéb fogyatékkal élő emberek életminőségének a javítása érdekében.

Több kormányzati és Európai Uniós projekt is azt a célt szolgálja, hogy az önellátó élet felé terelje őket, valamint hogy felhívja a társadalom figyelmét a nehézségekre, amikkel meg kell küzdeniük.

Nézze meg ezt is:

Közel harminc utcában végeznek gallyazást Gyulán

  A város több pontján zajlanak jelenleg is a sorfák gallyazásai amit 2-3 évente rendszeresen …