2024. április 24., szerda
FONTOS

Kihirdették a gyulai virágosítási verseny eredményét

Idén is öt kategóriában hirdettek eredményt a városi virágosítási versenyen. A kezdeményezéssel azokat a gyulaiakat ismerték el, akik tesznek azért, hogy szebb legyen városunk.

 

Alt Norbert alpolgármester a városi virágosítási verseny eredményhirdetésén köszönte meg azt a hozzáállást, ami a lakosság részéről tapasztalható a közterületek gondozását illetően. A verseny egyik célja Gyula idegenforgalmi vonzerejének növelése mellett elismerést adni azoknak a helyieknek, akik saját munkájukkal szebbé, virágosabbá teszik közvetlen környezetüket. Idén is öt kategóriában lehetett nevezni, az egyik a virágos előkert volt, melyben most Auer György lett az első helyezett.

 

A Virágos balkon és ablak kategóriában Ács Lajosné érdemelte ki az első helyet, aki már több éve vesz részt a megmérettetésben és most először sikerült elérni ezt azt eredményt.

A virágos közterület kategóriában ismét a tavalyi győztes Diószegi Józsefné lett a legjobb, akinek a kert gondozása, szépítése nem munka, hanem kikapcsolódás.

Idén is meghirdették a Virágos intézmény kategóriát, melyben a Máriafalvai Óvoda bizonyult a legjobbnak, ami azért is figyelemreméltó, mert most először indultak a megmérettetésen, és egy évfordulót is megünnepeltek ezzel, árulta el a tagintézmény-vezetője. A Virágos vendéglátóhely kategóriában Bihari Lászlóné lett az első.

 

A verseny életre hívói fontosnak tartják, hogy a közterületek szépítéséhez ne csak az önkormányzat, hanem a lakosság is járuljon hozzá, hiszen ez valamennyiünk közös érdeke. A zsűri egy komplex bírálati szempontrendszer szerint hozta meg döntését.

 

A virágosítási verseny eredményhirdetése után a legszebb gyulai konyhakertek versenyének győzteseit is díjazták. A közösségi kategóriában első lett a Galbácskerti Óvoda, a zártkert3-ban Komlósi Erzsébet bizonyult a legjobbnak, míg a normál kategóriába Petrás Istvánné, a miniben pedig Hartmann Tamás lett a képzeletbeli aranyérmes.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …