2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hamarosan érkezhetnek a szemétszállítási számlák

A szemétszállítási számlák ismételt elmaradásának okairól adott tájékoztatást Daróczi László a közüzemi kft vezetője a 3Témában.

 

A lakosság ugyanis január óta ismét nem kapja kézhez az elszámolásokat. Az év első két hónapjában még a közüzemi kft volt a közszolgáltató és a számlázást is a cég végezte, így ennek a két hónapnak a rendezése már az utolsó stádiumban van, ezért hamarosan megérkezhetnek a számlák.

 

Márciustól napjainkig viszont már bonyolultabb a helyzet, hiszen a közszolgáltatást nem a közüzemi kft, hanem a DAREH Zrt végzi, a számlázás pedig Budapesten történik a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt-nél. A két cég azonban eltérő adatkezelő szoftvert használ, ami nem teljesen kompatibilis egymással, és ez okozza a legnagyobb problémát.

 

A műsorban szó volt még a sárga kukák kihelyezésének eddigi tapasztalatairól, a 7000 db hulladékgyűjtőnek eddig kevesebb, mint felét vették igénybe, pedig ennek kiszállítása és ürítése is díjmentes, ezért kérik a lakosságot, hogy minél többen vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …