2024. április 24., szerda
FONTOS

470 millióért hirdetik meg az egykori egyes iskolát

A Gyulasport Kft-hez kerül a labdarúgás utánpótlás-nevelési feladat 2018-tól, döntött a városi képviselő-testület csütörtökön. 470 millió forintért hirdeti meg az önkormányzat az egykori egyes iskola épületét, a grémium a könyvtár informatikai fejlesztési pályázatról is határozott.

Szabó Károly kezdte az interpellációk sorát a városi képviselő-testület soros csütörtöki ülésén a városháza dísztermében, aki Bay Zoltán arcképének kihelyezését kérte a Gyulavári híd mellé. A kezdeményezésre egy ötletpályázatot írnak ki és a beérkezett javaslatok alapján dönthet a testület ennek kihelyezéséről.

Durkó Károly az egykor Tímárház helyén lévő telek beépítésével kapcsolatban tette fel kérdését, amire azt a választ kapta, hogy a tulajdonos már készítettet terveket a telek beépítéséhez, de még ezek nem végleges elképzelések, és a szükséges forrás sem áll rendelkezésre.
Mittag Mónika a Városház utcára illetéktelen behajtókkal kapcsolatban interpellált, mert a keréknyomok elcsúfítják az utat és a díszburkolat is több helyen megsérült. Görgényi Ernő ígéretet tett arra, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a rendőrséggel a terület fokozottabb ellenőrzésére, és megvizsgálják egy kártyás sorompó kihelyezésének lehetőségét is.

Torma Béla az ívóvíz-minőségjavító program kapcsán kihelyezett kék konténerek elszállításával kapcsolatban tette meg interpellációját, amire Daróczi László, a közüzemi kft igazgatója azt válaszolta, hogy az országban kihelyezett, jelentős mennyiségű konténert egy cég fogja elszállítani, ennek megtörtént az elindítása, így várhatóan még ebben az évben megszűnhet ez a probléma.

Kiss Tamásné a Temesvári úti szervizút kátyúzását hiányolta, amire azt a választ kapta, hogy ez még ebben a hónapban meg fog történni.
A fő napirendek között döntött a testület egy pályázat beadásáról a városi könyvtárral, amelynek segítségével számítástechnikai berendezéseket szereznének be és korszerűsítenék az internetes hálózatot. Arról is tárgyalt a grémium, hogy továbbra is a lakosság 25 százalékának aláírása szükséges ahhoz, hogy helyi népszavazást írhassanak ki, ha felmerül ilyen igény egy adott kérdésben.

Közel hét millió forint többlet forrás biztosításáról is döntöttek az ülésen, amely a két gyulai bölcsőde felújításához szükséges, mert a beérkezett árajánlatok közül a legalacsonyabb összegű is ennyivel többe került, mint az elnyert 250 milliós támogatás.

A Béke sugárút, Eötvös és Árpád utcák csomópontjában tervezett körforgalom kapcsán az önkormányzat vételi ajánlattal él a beruházás megvalósításához szükséges ingatlanrész megvásárlásához. Ha ez nem járna sikerrel, akkor elindítják a kisajátítási eljárást. Ha minden a tervek szerint alakul, a körforgalom 2019 derekára készülhet el. Nyilvános pályázattal hirdette meg a város eladásra az egykori egyes iskola épületét 470 millió forint kikiáltási áron, több jelentkező esetén versenyeztetéssel.

A testület döntött a labdarúgó utánpótlás-nevelési feladatok átadásáról a Gyulasport Kft-nek 2018 július elsejétől, így egy kézbe kerülne a városi utánpótlás nevelés. A Gyulai Termál Futball Club Egyesülettel 2018 június 30-án szűnik meg a feladatellátási szerződés.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …